FŇĎoldal Szolg√°ltat√°sok Akci√≥s ingatlanok Hitel C√©gek, v√°llalkoz√°sok Illet√©kek

Kapcsolat
KeresŁnk!
HŪrlevťl
Csal√°di h√°zIkerh√°zSorh√°zT√°rsash√°zi lak√°sNyaral√≥Gar√°zs√úzlethelyis√©gAlb√©rletTelekIpari ter√ľletGazdas√°gi √©p√ľletEgy√©b √©p√≠tm√©ny
÷n a
402876.
lŠtogatů.


ILLET√ČK

Ingatlan eladása esetén a visszterhes vagyonátruházási illeték az ingatlan forgalmi értékének 4%-a.

Lak√°stulajdonok mag√°nszem√©lyek k√∂z√∂tti cser√©je, valamint lak√°stulajdon v√°s√°rl√°sa eset√©n, ha a mag√°nszem√©ly vevŇĎ a m√°sik lak√°stulajdon√°t a v√°s√°rl√°st megelŇĎzŇĎ vagy azt k√∂vetŇĎ egy √©ven bel√ľl eladja, az illet√©k alapja az elcser√©lt lak√°stulajdonok, illetve a v√°s√°rolt √©s az eladott lak√°stulajdon - terhekkel nem cs√∂kkentett - forgalmi √©rt√©k√©nek a k√ľl√∂nb√∂zete.

Fontosabb illetékmentességek, illetékkedvezmények

Mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól:

a lak√°stulajdon mag√°nszem√©ly √°ltali cser√©je √©s v√°s√°rl√°sa, ha a mag√°nszem√©ly a m√°sik lak√°stulajdon√°t a v√°s√°rl√°st megelŇĎzŇĎ vagy azt k√∂vetŇĎ egy √©ven bel√ľl eladja, √©s a szerzett lak√°stulajdon forgalmi √©rt√©ke az elcser√©lt, eladott lak√°stulajdon forgalmi √©rt√©k√©n√©l kisebb;

egyenes ági rokonok (ideértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) közötti vagyonátruházás esetén az egyenes ági rokon (ideértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) vagyonszerzése.


Az illet√©kk√∂telezetts√©g keletkez√©sekor a 35. √©let√©v√©t be nem t√∂lt√∂tt fiatal az elsŇĎ lak√°stulajdon√°nak (tulajdoni h√°nyad√°nak) megszerz√©se eset√©n az egy√©bk√©nt fizetendŇĎ illet√©k 50%-ig terjedŇĎ kedvezm√©nyre jogosult, ha az eg√©sz lak√°stulajdon forgalmi √©rt√©ke a 15 000 000 forintot nem haladja meg. Ilyen forgalmi √©rt√©kŇĪ lak√°s tulajdoni h√°nyad√°nak megszerz√©se eset√©n a vagyonszerzŇĎt a szerzett tulajdoni h√°nyaddal ar√°nyos m√©rt√©kŇĪ kedvezm√©ny illeti meg.

(BŇĎvebben l√°sd.: 1990. √©vi XCIII. t√∂rv√©ny - az illet√©kekrŇĎl)GyorskeresŇĎ
Telep√ľl√©s:

Típus:

√Ār:
- MFt
Ingatlan alapter√ľlete:
- m2
Csere:K√≥d keresŇĎ
Kód:

eXpeditive Visual Technology - Vťber TamŠs 2007
ajŠnlott felbontŠs: 1024 x 768